Gradina Zoo din Viena

Laurentiu 1 martie 2012 0
Gradina Zoo din Viena
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Gradina Zoologica Schonbrunn din Viena este cea mai veche gradină zoologica din lume si in 2010 a fost nominalizata drept cea mai buna gradina zoologica din Europa. Ursuletii Panda, puii de elefant, dar si multe alte animale rare sunt puncte de atractie anual pentru mai mult de doua milioane de vizitatori.

In vara anului 1752 Imparatul Franz I. Stephan von Lothringen, sotul Mariei Theresia, si-a condus musafirii prima oara prin menajeria nou amenajata in gradina palatului Schonbrunn. De atunci exista la Viena cea mai veche gradina zoologica a lumii.

Inca din 1906 a fost consemnat un eveniment senzational la Schonbrunn: pentru prima data in lume s-a nascut in captivitate, la Viena, un elefant african. In 2007 a urmat a doua premiera mondiala: pentru prima oara a venit pe lume, intr-o gradina zoologica, un pui de Panda prin reproducere naturala; micutul Panda din Schonbrunn se numeste Fu Long. In august 2010 s-a nascut un al doilea ursulet Panda.

Gradina Zoologica din Schonbrunn se numara astazi printre cele mai moderne si bine amenajate gradini zoologice ale lumii. Habitatele animalelor sunt amenajate deosebit de generos si foarte apropiat de mediul natural. Aici traiesc peste 500 de specii de animale – de la tigrul siberian si hipopotam pana la rinocer. Atractiile principale sunt Pavilionul padurii tropicale, parcela intinsa dedicata Americii de Sud si pavilionul denumit ORANGERIE, noul camin al urangutanilor din Viena. In primavara anului 2010 a fost inaugurat traseul tematic „Aventuri in natura”. Gradina Zoologica se extinde in fiecare an cu cladiri noi spatioase si incinte pentru animale. Sarmul istoric al gradinii zoologice este mentinut in continuare.

Site:  http://www.zoovienna.at/

Program Vizitare: 9 – 18 (diferit in functie de luna);

Preturi: 14 Euro

 

Lasa un comentariu »

*