Palatul Belvedere din Viena

Laurentiu 1 martie 2012 0
Palatul Belvedere din Viena
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Palatul Belvedere din Viena este amplasat in centrul unui superb parc. Palatul a fost construit  de catre J.L. von Hildebrandt un arhitect baroc foarte cunoscut pentru Eugen de Savoia. Din gradinile Palatului Belvedere se poate vedea o panorama asupra orasului vechi.

Cele doua palate (Superior si Inferior) au fost ridicate cu banii pe care Eugene de Savoia i-a primit drept recompensa pentru victoriile purtate in timpul secesiunii spaniole. Palatele au fost construite intre 1714 – 1723, ele fiind resedinta de vara pentru print. Cele doua palate sunt unite de gradini superbe amenajate cu bazine de apa, fantani si sculpturi. Dupa moartea Printului Eugen in anul 1736, castelula intrat in proprietatea Habsburgilor.

Atractii principale

Sala oglinzilor - Peretii acestei sali sunt acoperiti in intregime din oglinzi imense. Sala este amplasata in palatul Belvedere Inferior.

Sera de portocali -  aici se afla muzeul de Arta Medievala sin Austria. Printre operele remarcabile expuse se numara Crucifixul Stummerberg, cea mai veche lucrare in lemn.

Gradinile Franceze -  care leaga cele doua palate. Sunt impartite in 3 terase;

Sala de Marmura -  este sala centrala din Belvedere Superior. Aici erau organizate evenimente de stat si receptii.

Site:  http://www.belvedere.at/de

Program Vizitare:  10 – 18 de Marti pana Duminica

Preturi:  8 Euro (Belvedere Superior), 7 Euro (Belvedere Inferior), 9 Euro (bilet complet)

Lasa un comentariu »

*