Palatul Schonbrunn din Viena

Laurentiu 1 martie 2012 0
Palatul Schonbrunn din Viena
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Palatul Schonbrunn a fost construit pe un teren achizitionat de Maximilian II in 1569. Palatul a fost proiectat de arhitectul Johann Fischer von Elrach. Constructia a durat intre 1695 – 1713. Palatul original a fost modificat de catre imparateasa Maria Tereza in stilul rococo.

Fatada palatului a fost si ea modificata intre 1817 – 1819. In acea perioada s-a vopsit fatada in galbenul despre acum se face referire ca “galben de Schonbrunn”.

Atractii Principale

Sala Oglinzilor - Aceasta sala a fost realizata dupa specificatiile Mariei Tereza. Sala este realizata in nuante de alb si auriu, in stil rococo.

Sala Milioanelor -  numele salii provine, de fapt, de la lambriurile din lemn de trandafir ale salii care au costat 1 milion de guldeni. In lambriu sunt infatisate scene din viata conducatorilor Indiei.

Sala lui Napoleon – Intre 1805 – 1809 Viena a fost ocupata de Napoleon. Sala pe care el si-a ales-o este decorata cu tapiserii flamande.

Marea Galerie - este utilizata si in prezent pentru receptii oficiale. Sala are o lungime de 40m si o latime de 10m si este conceputa in stil rococo.

Capela -  a fost redesenata de catre Maria Tereza in 1740. Altarul este realizat din marmura si a fost proiectat de Georg Raphael Donner.

Site:  http://www.schoenbrunn.at/en/

Program Vizitare: 8:30 – 19 (program diferit in functie de anotimp)

Preturi:  11.5 Euro – marele tur.

Lasa un comentariu »

*