Stephansdom din Viena

Laurentiu 1 martie 2012 0
Stephansdom din Viena
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Domul Sfantul Stefan din Viena (Wiener Stephansdom), este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Viena, un simbol al orasului, si loc al multor evenimente importante din istoria Austriei. Catedrala il are ca patron pe Sfantul Stefan, primul martir crestin. Alegerea acestui patron are de-a face cu faptul ca pana la infiintarea Episcopiei Vienei (in anul 1469), orașul a apartinut canonic de Episcopia de Passau, a carei catedrala are de asemenea hramul Sf. Stefan, intaiul martir.

Aflat in centrul orasului, Stephansdom este un obiectiv simbol al Vienei. El este construit in stilul gotic fiind unul dintre cele mai frumoase edificii de acest tip din lume. Fundatia bisericii dateaza din 1147. Singurele piese originale sunt Poarta Gigantului si Turnurile Pagante.

Principalele atractii

Poarta Gigantului - Poarta principala de acces in catedrala. A fost denumita asa  deoarece in timpul lucrarilor de constructie din sec. 15 a fost gasit acolo un os de mamut..

Acoperisul - este realizat din peste 250.000 de placute de gresie colorata asezate in forma blazonului hapsburgic. Acoperisul a fost construit in 1490 insa a fost refacut dupa bombardamentele din al Doilea Razboi Mondial.

Fatada vestica -  reprezinta o imagine spectaculoasa. Includ cele doua turnuri gotice incadrate de poarta Gigantului.

Orga -  construita in anul 1886 fiind una din cele mai mari la acel moment. Orga a fost distrusa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a fost reconstruita.

Site: http://www.stephansdom.at

Program vizitare:  6 – 22 zilnic;

Preturi:  3 Euro (Turnul de Sud) si 4 Euro (Turnul de Nord)

Lasa un comentariu »

*