Informatii Utile

viena

Planificarea calatoriei in Viena

Viena poate vizitata pe tot parcursul anului. Ba chiar este indicat sa o faceti pe parcursul mai multor anotimpuri deoarece veti vedea un oras cu totul diferit iarna fata de vara. Viena este orasul in care se organizeaza cele mai frumoase targuri de Craciun incepand cu 1 decembrie, aceasta fiind o perioada perfecta pentru vizita.

Clima este  asemanatoare cu cea din Romania. Temperaturile sunt putin mai mici pe parcursul verii si putin mai mari pe parcursul iernii. Nu exista un sezon ploios insa este bine sa verificati predictiile meteo inainte de planificarea unei calatorii.

Informatii turistice se pot obtine de la  oficiile de turism amplasate in Viena. Cel mai mare oficiu este situat in Gara centrala. De asemenea, puteti obtine informatii turistice si de pe site-urile oficiale ale orasului sau ale obiectivelor turistice.

Harti -  La oficiile locale de turism puteti primi gratuit harti ale orasului si harti ale mijloacelor de transport in comun. De obicei, aceste harti va sunt oferite si de hotelurile la care va cazari.

Durata vizitei –  pentru a avea timp sa vizitati toate obiectivele importante este bine sa va rezervati 5 zile. Maximul ar fi de 7 zile, insa in aceasta perioada veti vizita chiar si obiectivele mai putin importante.

Transportul in Viena

Aeroportul
Aeroportul din Viena se numeste Wien Schwechat. Artoportul este situat la 20 km in sud-estul orasului. Pentru transferul de la aeroport exista mai multe variante: cu taxiul pana in centru veti plati aproximativ 32 Euro. Cu autobuzul aproape 6 Euro. Cea mai ieftina solutie o reprezinta trenul care costa 3 Euro.

Reguli de circulatie
In Munchen, limita de viteza este de 50 km/h. Este obligatoriu sa purtati centura de siguranta pentru toate locurile din masina. Este necesar sa aveti la dvs un permis de conducere recunoscut international si o vigneta pentru drumurile nationale sau pentru autostrazi. Inainte de a circula in Austria cu masina este bine sa consultati un ghid complet al regulilor de circulatie deoarece exista mici diferente fata de codul rutier din Romania.

Metroul

Vienna-Metro-MapMetroul este principala modalitate de transport in Viena (si cea mai rapida). Exista 5 linii de metrou in Viena. Pentru recunoasterea liniilor se utilizeaza un cod de culori insa fiecare linie este numerotata diferit.

Acelasi tip de bilet este valabil si pentru autobuze sau tramvaie. Un bilet costa 1.5 Euro. In cazul in care circulati cu copii, trebuie sa achitati un bilet si pentru acestia. De asemenea, trebuie sa platiti bilet daca aveti caini sau biciclete.

Exista si abonamente de 24 ore (la 5 Euro) sau 72 ore (12 Euro). Abonamentele pot fi cumparate din statiile de metrou sau de la chioscurile de presa.

Daca doriti sa circulati cu tramvaiul, biletele pot fi achizitionate dupa ce v-ati urcat, de la aparatele situate in partea din fata. Pretul biletelor sunt aceleasi ca la metrou.

Exista aproximativ 60 linii de autobuz in Viena. Autobuzul este isngurul mijloc de transport care circula in zona 1. Biletele de autobuz se pot cumpara de la sofer in momentul in care va urcati. In unele autobuze este necesara stantarea biletului.

Banci

Bancile sunt deschise, de obicei, intre 8:30 – 16, de luni pana vineri. Schimbul valutar se poate face atat la banci cat si la casele de schimb existente (acestea ofera un curs de schimb mai bun).

Alte informatii

Internetul
Veti gasi hot-spoturi wi-fi in multe locuri din oras, in special in zonele turistice sau in apropierea hotelurilor. Acestea sunt, in general, semnalizate. Majoritatea hotelurilor ofera internet wireless contra-cost. Exista si hoteluri care ofera internetul in pretul de inchiriere al camerei. Exista multe hot-spoturi platibile cu cardul. Dupa ce va conectati, sunteti redirectionat automat catre pagina de plata, insa de cele mai multe ori internetul este foarte scump (5 euro ora sau 5 euro / 10 MB).

Lasa un comentariu »

*