Arcul de Triumf Paris

Laurentiu 29 februarie 2012 0
Arcul de Triumf Paris
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Arcul de Triumf este unul din obiectivele turistice cele mai importante din Paris. El a fost construit intre 1806 – 1836. Arcul a fost comandat de catre Napoleon Bonaparte. Are o inaltime de 50 m si a fost construit in arhitectura romana.

Pe zidurile interioare sunt inscrise numele celor 558 de generali ai imperiului. Numele celor morti in lupta sunt subliniate. La picioarele arcului se afla mormantul soldatului necunoscut din primul razboi mondial. Aici s-a utilizat pentru prima oara sistemul ce alimenteaza flacara de comemorare.

Principalele atractii

Platforma - pe platforma se poate urca fie cu liftul fie pe jos, urcand cele 284 de trepte. De sus se poate observa o panorama deosebita.. La vest se poate vedea Marele Arc La Defense.

Mormantul Soldatului Necunoscut -  In centrul arcului arde flacara pe mormantul soldatului necunoscut din primul razboi mondial. Flacara este aprina simbolic, in fiecare zi, la ora 18:30.

Scuturile -  Sub partea de sus a arcului se gasesc 30 de scuturi care au inscriptionate numele a 30 de victorii purtate de Napoleon.

Site: http://arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr/

Program Zilnic: 3:30 – 23:00 zilnic

Preturi:  8 Euro.

Lasa un comentariu »

*