Arcul Defense Paris

Laurentiu 29 februarie 2012 0
Arcul Defense Paris
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Grande Arche de la Fraternité (Marele Arc al Fraternității), cunoscut sub numele uzual ‘Arche de la Défense (Arcul de la Défense) sau Grande Arche (Marele Arc), este un monument situat in cartierul de afaceri la Défense la estul Parisului, pe teritoriul comunei Puteaux.

Johann Otto von Spreckelsen a realizat Arcul de la Défense ca o versiune moderna, a Arcului de Triumf. Acesta este un monument consacrat umanitatii si a ideilor umaniste, si nu consacrat unor victorii militare asa cum se obisnuia.

Arcul are o lungime de 112metri, o latime de 106.9 metri si o inaltime de 110.90 metri. Este proiectat ca un cub si este construit din beton pretensionat bazat pe siliciu.

Pe fetele exterioare, arcul este acoperit cu placi de sticla de 5cm grosime. Celelalte suprafete sunt acoperite cu marmura. Arcul este montat pe 12 piloni care sunt bagati in pamant la o adancime de 30 metri si sunt fixati pe cricuri hidraulice. Arcul are o masa totala de 300.000 tone din care acoperisul cantareste peste 30.000 tone.

Pe acoperis exista un centru de conferinte, sali de expozitie, un muzeu de informatica si un restautant. Pe acoperis se poate admira privelistea asupra orasului dar si asupra cartierului nou. Pentru a urca pe acoperis se poate utiliza liftul panoramic realizat aproape in intregime din sticla.

Site: http://www.grandearche.com/

Program vizitare: 9 – 21 zilnic

Preturi: 10 Euro

Lasa un comentariu »

*