Muzeul d’Orsay din Paris

Laurentiu 29 februarie 2012 0
Muzeul d’Orsay din Paris
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Muzeul d’Orsay este un muzeu de arta din Paris cu o istorie interesanta. Initial, cladirea a fost construita in 1900 pentru Expozitia Universala din Paris drept gara, asa cum a functionat pana in anul 1939 cand a fost inchisa si abandonata. Dupa 1962 a devenit teatru si sala de licitatie. In jurul anului 1975 cladirea a fost propusa pentru demolare insa in 1977 autoritatile au decis sa o transforme in muzeu.

Principalele atractii

Dejunul pe iarba - Acest tablou a fost creat in anul 1863 de catre Eduardo Manet. Tabloul a starnit intregi controverse, reprezentand o femeie goala in compania unor barbati.

Dansatoarea -  O sculptura creata de Edgar Degas in 1881. Artistul a realizat mai multe sculpturi ale dansatoarei in diferite ipostaze.

Picturile lui Van Gogh -  Sunt expuse multe dintre operele lui Vincent Van Gogh printre care si cateva autoportrete, dar si Dormitorul lui Arles pictat in 1889.

Olympia -  Pictura a lui Edoardo Manet din 1865 reprezentand o femeie foala primind flori de la un barbat. Si aceasta pictura a starnit controverse in acea perioada.

Ghidul Galeriei

La intrare in muzeu este bine sa luati o harta a acestuia. Galeriile sunt asezate pe 3 etaje catre care puteti lua lifturile. La parter se gasesc opere create pana la jumatatea secolului 19, arta orientala si arta decorativa. De asemenea, la parter este amplasata si o librarie. La nivelul 1 exista picturi naturaliste si simboliste. La nivelul al doilea se afla lucrari impresioniste si postimpresioniste.

Muzeul gasduieste si un restaurant la care se poate manca un pranz excelent. De obicei, in aceasta perioada restaurantul este foarte aglomerat.

Site:  http://www.musee-orsay.fr/en/home.html

Program Zilnic: 9 – 18 de Marti pana Duminica;

Preturi: 7.50 euro.

Lasa un comentariu »

*