Informatii Utile

paris

Planificarea Calatoriei in Paris

Vizita la Paris poate fi facuta pe tot parcursul anului insa ar fi bine sa evitati perioada lunii aprilie deoarece vremea nu este prea buna. Cele mai bune perioade de vizitat sunt primavara si toamna cand vremea este perfecta pentru plimbari.

Clima  este mai umeda ca cea din Romania cu temperaturicu 7-8 grade mai mici ca la noi pe parcursul verii si cu 4-5 grade mai mari pe parcursul iernii.. In aprilie vremea este schimbatoare si pot aparea ploi.

Informatii turistice se pot obtine de la  oficiile de turism amplasate atat in Paris cat si in alte orase turistice. De asemenea, puteti obtine informatii turistice si de pe site-urile oficiale ale orasului sau ale obiectivelor turistice.

Harti -  La oficiile locale de turism puteti primi gratuit harti ale orasului si harti ale mijloacelor de transport in comun. De obicei, aceste harti va sunt oferite si de hotelurile la care va cazari.

Durata vizitei –  pentru a avea timp sa vizitati toate obiectivele importante este bine sa va rezervati 5-7 zile.

Transportul in Munchen

Aeroportul
Pentru a ajunge in Paris exista 2 posibilitati: fie pe aeroportul Beauvais (care este situat la aproximativ 80 Km de Paris), fie aeroportul Charles de Gaulle sau aeroportul Orly, ambele la periferia Parisului. In functie de buget, scopul si durata vizitei puteti alege unul din aeroporturile respective. Atentie la costurile de transfer si la orele de zbor. Pe aeroportul Beauvais zboara, de obicei, companiile low-cost.

Metroul
Harta metrou parisMetroul este principalul mijloc de transport in Paris. Statiile de metrou sunt foarte dese si poti ajunge oriunde. Harta metroului poate fi obtinuta de la orice centru de bilete. De asemenea, in fiecare statie exista harti complete (atat ale metroului cat si harti turistice).

Preturile pentru bilete si abonamente sunt destul de scumpe. Exista multe variante pentru abonamente pe mai multe zile. Consultati site-ul  RATP pentru mai multe detalii.

Banci

Bancile sunt deschise, de obicei, intre 9 – 16, de luni pana vineri. Filialele din aeroporturi au program prelungit.

Schimbul valutar se poate face atat la banci cat si la casele de schimb existente (acestea ofera un curs de schimb mai bun). Exista si bancomate de schimb valutar insa acestea au, de obicei, comisioane foarte mari. Gasiti aceste bancomate in centru si in apropierea obiectivelor turistice mari.

Alte informatii

Internetul
In Paris, majoritatea hotelurilor ofera acces la Internet. De asemenea, puteti gasi hot-spot-uri si la unele restaurante si chiar la unele obiective turistice.

Bacsisurile

Restaurantele si cafenelele includ un bacsis de 10-15% pe nota de plata asa ca, in momentul achitarii notei, lasati o mica recompensa pentru unul cu adevarat bun. Soferii de taxi primesc intre 15-20% din costul unei curse. Portarii de la hoteluri trebuie recompensati cu 1-3 euro de bagaj iar cameristele cu aceeasi suma pe zi. Pentru cameriste, suma se lasa la finalul excursiei.

Lasa un comentariu »

*