Sacre-Coeur Paris

Laurentiu 29 februarie 2012 0
Sacre-Coeur Paris
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Bazilica Sacre-Coeur (Inima Sfanta) a fost inceputa in anul 1876 in stil romano-bizantin de catre arhitectul Paul Abadie. Interiorul bazilicii este decorat cu mozaicuri dintre care unul il reprezinta pe Iisus rastignit. Vitraliile originale ale bazilicii au fost distruse in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial insa au fost inlocuite ulterior.

Bazilica a fost construita in onoarea a 58.000 soldati francezi care au murit in timpul razboiului franco-prusac. Lucrarile au durat 46 de ani si au costat peste 6 milioane Euro. Lucrarea a fost finalizata in anul 1923. Acesta a devenit un obiectiv turistic in mare parte datorita vederii panoramice asupra Parisului la apus de soare.

Principalele Atractii

Statuile ecvestre - Doua statui din bronz turnate de catre H. Lefebvre sunt asezate la intrarea principala. Cele doua statui ii reprezinta pe Ioana d’Arc si pe Sf. Ludovic.

Marele mozaic cu Hristos -  Un mozaic stralucitor care il reprezinta pe Hristos, realizat de Luc Oliver Merson intre 1912 – 1922. Mozaicul decoreaza bolta de deasupra altarului.

Domul -  In forma de ou, domul bazilicii este al doilea ca inaltime din Paris. Din varful sau se poate vedea pana la 45 Km departare intr-o zi senina.

Furnicularul -  Pentru a urca mai usor si mai rapid, se poate lua furnicularul care ofera si o priveliste interesanta pe parcursul calatoriei.

Site:  http://www.sacre-coeur-montmartre.com/

Program Zilnic: 9:00 – 18:00 zilnic

Preturi:  5 Euro (pentru dom si cripta).

Lasa un comentariu »

*