Turnul Eiffel din Paris

Laurentiu 28 februarie 2012 0
Turnul Eiffel din Paris
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Turnul Eiffer este simbolul parisului. El a fost ridicat in anul 1889 cu ocazia Expozitiei Universale. La acel moment de timp urma sa fie daramat dupa finalizarea expozitiei insa el a ramas in picioare si a devenit un simbol national cunoscut la nivel mondial.

Turnul are o inaltime de 320 metri si pana in 1931 a fost cea mai intalta constructie din lume cand a fost depasita de Empire State Building din New York.

Turnul cantareste in total 10100 tone. In momentul in care vantul bate foarte puternic, turnul se poate inclina cu pana la maxim 7 cm.

Un lucru pe care foarte putini il stiu este ca o mare parte din turn este construit cu fier produs in Romania. De fapt, turnul a fost construit dupa o tehnologie inventata de Gheorghe Panculescu in Romania. Exista o intreaga istorie legata de acest aspect insa cert este faptul ca Gustave Eiffel era prieten bun cu Gheorghe Panculescu.

Principalele atractii

Platforma – Platforma este amplasata la 276 metri. Panorama este uimitoare putand sa vezi pana la 80 km intr-o zi senina.

Iluminarea - Sistemul de iluminare al turnului Eiffel are peste 292000 W. In timpul noptii turnul este luminat si creaza o imagine aparte;

Primul Nivel - Este amplasat la 57 metri. Pana la acest nivel se poate urca pe jos – 350 trepte. De asemenea, se poate lua liftul. La acest nivel este amplasat si un restaurant.

Al doilea nivel - Amplasat la 115 metri. La acest nivel se afla restaurantul Jules Verne care este unul dintre cele mai apreciate din Paris. Pana aici se mai urca inca 700 trepte.

Sitehttp://www.tour-eiffel.fr/

Program Zilnic:  9:30 – 23:45 (ultima intrare pentru varf – 22:30);

Preturi: 13.4 Euro pentru adulti pentru urcare in varf. Puteti achizitiona biletele online pentru a trece peste cozi.

Lasa un comentariu »

*