Germania

Steag Germania

Steag Germania

Geografie Germania

Suprafața totală a teritoriului țării este de 357.021 km², relieful fiind preponderent muntos.
Germania se învecinează cu nouă țări europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franța, Luxemburg, Elveția, Austria, Republica Cehă și Polonia.
De asemenea are ieșire directă la Marea Baltică și la Marea Nordului (Oceanul Atlantic).
Germania are o climă temperată, cu o temperatură medie anuală de 9 °C. Temperatura medie în ianuarie variază de la -6 °C până la +1 °C (în funcție de localitate și altitudinea ei), în timp ce temperatura medie a lunii iulie variază între 16 și 20 °C. Precipitațiile sunt mai mari în sud, unde se înregistrează 1.980 mm pe an, majoritatea sub formă de zăpadă.
Capitala Germaniei este Berlin.

Capitala

Capitala Germaniei este la  Berlin

Limba

Limba oficiala in Germania este Germana. In orasele turistice mari va veti descurca fara probleme cu limba engleza. In zone mai putin turistice locuitorii stiu doar germana asa ca un ghid de conversatie ar fi foarte util.

Moneda

Moneda oficiala in Germania este Euro. In cazul in care planuiesti o calatorie in Germania iti recomand sa pleci cu Euro din Romania. La casele de schimb din Germania nu vei putea schimba Euro. O alta solutie este sa utilizezi cardul, insa in functie de banci, comisioanele de schimb valutar si de extragere pot fi destul de mari.

Vremea

Vremea in Germania este asemanatoare cu cea din Romania. Pe perioada iernii temperaturile sunt aproximativ aceleasi. Pe perioada verii exista o diferenta de 3-5 grade (la ei este mai frig). Inainte de plecare consultati un site de prognoze meteo pentru a va asigura ca vremea este buna.

Preturile

Comparativ cu preturile din Romania, Germania este o tara mai scumpa. Transportul este destul de scump (In Munchen, de exemplu, un abonament pentru o saptamana poate costa peste 50 Euro). Totusi, exista locuri unde se poate manca mai ieftin. Pentru zilele in care vei colinda orasul, este bine sa iti cumperi bauturile (apa, sucuri) din spermarketuri pentru ca sunt mult mai ieftine (jumatate de pret).

Magazinele cele mai intalnite vor fi magazine de tip super-market: Billa, Plus, Penny, etc.

Turismul

Pentru a ajunge in Germania, cea mai rapida solutie (si cea mai buna) este avionul. Luat din timp, un bilet de avion poate costa 140-180 Euro. Exista aeroporturi mari in mai multe orase (Munchen, Berlin, Frankfurt). Cauta cea mai buna solutie si intereseaza-te de toate costurile suplimentare care pot aparea (de exemplu, costurile transferului de la aeroport).

Lasa un comentariu »

*