Deutsches Museum Munchen

Laurentiu 24 februarie 2012 0
Deutsches Museum Munchen
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Deutsche Museum din Munchen este cel mai mare muzeu tehnico-stiintific din lume. Este atat de mare incat nu poate fi vazut complet intr-o singura zi. Muzeul a fost fondat in anul 1903 de Oskar von Miller si se afla pe o insula de pe raul Isar.

Muzeul are aproximativ 28.000 de obiecte expuse pe 6 etaje. Exponatele sale fac parte din circa 50 de domenii ale stiintei si tehnicii. Fondul muzeului cuprinde 96.000 de obiecte, o biblioteca specializata pe istoria stiintei si tehnicii cu 850.000 de volume, precum si o arhiva cu numeroase documente originale. Muzeul este vizitat anual de 1,3 milioane de oameni din toata lumea.

Principalele atractii

Aviatie si calatorie in spatiu
In aceasta sectiune sunt expuse zeci de avioane, inclusiv unul original al fratilor Wright. Unele avioane permit accesul in ele pentru a vedea panourile de control. Pe langa avioane sunt expuse si diverse piese. In centrul sectiunii exista monitoare ce proiecteaza date tehnice despre avioane.

Navigatie maritima
Sala de navigatie maritima cuprinde vase cu panza si aburi originale perfect conservate. Printre ele se pot vedea si machete ale vaselor celebre. In centru salii se afla un vas de pescuit din lemn numit Erwe Maria. Se poate cobori in subsolul salii pentru a vedea cum arata o camera dintr-o nava maritima, puntea, etc.

Motoare
Sala motoarelor este o sala plina de istorie. Sunt prezentate aici motoare de la cele antice, cu aburi pana la motoarele pe benzina sau cu turbine.

Planetariul Zeiss
In interiorul muzeului, la etajul 6, este integrat si un planetariu. Accesul la acesta se face prin interiorul muzeului, insa costul biletului se achita separat.

Site-ul muzeuluihttp://www.deutsches-museum.de/

Program: Zilnic: de la 9 –  17 (intrarea se face pana la ora 16)

Preturi: 8.5 Euro pentru un tichet (3 Euro pentru studenti)

Mijloace transport:  U1 si U2, statia Isartor dupa care urmati indicatoarele.

Lasa un comentariu »

*