Hofbrauhaus Munchen

Laurentiu 24 februarie 2012 0
Hofbrauhaus Munchen
  • Atmosfera
  • Preturi
  • Servire
  • Facilitati
  • Mancare

Hofbrauhaus este cea mai veche berarie din Munchen. Este cunoscuta la nivel international si oricine care vine in vizita ar trebui sa treaca cel putin o data pe aici. Hofbrauhaus a fost fondata in anul 1896 si a fost la origine o fabrica de bere a curtii regale.
La parter pot sta pana la 1000 de oameni. Bautura cea mai servita aici este, in mod evident, berea – peste 10.000 litri zilnic. Complexul cuprinde si o mica berarie in aer liber.

Atmosfera este intretinuta de famfara care canta zilnic de la ora 12 – 18. Pe tot parcursul zilei puteti vedea persoane imbracate in costume traditionale germane ciocnind halbe traditionale de bere. Unii obisnuiti ai locului vin cu halba de acasa.

Este foarte dificil sa gasesti un loc liber la o masa, mai ales in timpul weekendului, seara. Daca veti gasi locuri libere la o masa pe jumatate ocupata, nu va sfiiti sa cereti permisiunea si sa luati loc. Aceasta este traditia acolo. Oamenii vor fi foarte prietenosi si chiar se vor crea prietenii in timp ce veti savura o bere.

Ce se poate manca / bea?

Bere la halba
Berea la halba (la 1 litru sau la 0.5 litri) este foarte buna. Vine in trei variante: neagra, normala sau nefiltrata.

Ciolan de porc rotisat
Una din specialitatile servite este ciolanul de porc crocant la rotisor. Veti primi un ciolan de aproximativ 0.5 kg cu tot cu sorici (care a devenit crocant). In timpul coacerii la rotisor ciolanul este stropit cu bere si capata un gust aparte.

Jumatati de pui la rotisor
Serviti impreuna cu o salata de cartofi ce contine otet, aceasta este o alta mancare traditionala. In timpul gatirii puiul este stropit cu bere neagra devenind mai fraged.

Deserturi traditionale
Dintre deserturile traditionale cele mai cautate sunt strudelul de mere (care vine impreuna cu o crema de vanilie si frisca), prajitura din drojdie de bere dospita si oprajitura cu gem de caise.

Site-ul berarieihttp://www.hofbraeuhaus.de/

Program: Zilnic: de la 9 –  23

Preturi: Pentru o masa cu fel principal + desert + o bere veti plati aproximativ 15 euro de persoana.

Mijloace transport:  Orice metrou pana la Marienplatz dupa care 5 minute de mers pe jos.

Lasa un comentariu »

*