Marienplatz in Munchen

Laurentiu 24 februarie 2012 0
Marienplatz in Munchen

Marienplatz este zona centrala a Munchenului. Aici se afla Neue Rathaus (Primaria Noua). De asemenea, este zona in care se intalnesc majoritatea liniilor de metrou. Reprezinta o zona de plimbare pentru localnici dar si pentru multi turisti. Zona este intotdeauna aglomerata.

Atractii principale

Marienplatz - In mijlocul pietei se afla o statuie a Fecioarei Maria din 1638 si Fantana cu Peste din secolul 19. Exista un obicei ca in Miercurea Cenusii primarul si consilierii sai sa isi spele in aceasta fantana portofelele pentru ca trezoreria orasului sa fie mereu plina.

Neues Rathaus -  Primaria noua, construita intre 1867 – 1908 in stil neogotic. In varful primariei este inserat copilul din Munchen, simbolul orasului. La ora 11 si la ora 17 are loc un spectacol neobisnuit: un spectacol de dans al orologiului cu figurine.

Altes Rathaus -  Primaria veche construita in anul 1474 in stil gotic este in prezent un muzeu de jucarii. Sala de la parter si turnul sunt originale, nefiind restaurate pana in prezent.

In apropiere de Marienplatz se afla si Hofbrauhaus, renumita berarie din Munchen.

O plimbare de la un capat la celalalt al pietei poate dura si cateva ore deoarece aleea pietonala este plina de magazine cu suveniruri sau haine. Pe marginea strazii exista comercianti care vand castane coapte, alune si nuci  glazurate sau fructe.

Veti intalni in piata si multi artisti ambulanti care incearca sa castige bani prin prestatiile lor. Puteti intalni pianisti, violonisti sau orchestre intregi. Se organizeaza spectacole ad-hoc care atrag foarte multi oameni.

Lasa un comentariu »

*