Informatii Utile

munchenPlanificarea Calatoriei in Munchen

O vizita in Munchen poate fi facuta oricand, fie ca este vara, fie ca este iarna. Iarna peisajele sunt deosebite. Sediul primariei acoperit de un strat subtire de zapada este reprezinta o imagine de neuitat.

Clima  este asemanatoare cu cea din Romania. Temperaturile sunt cu 3-5 grade mai mici ca la noi. In aprilie vremea este schimbatoare si pot aparea ploi. Sezonul berariilor in aer liber incepe oficial in mai.

Informatii turistice se pot obtine de la  oficiile de turism amplasate atat in Munchen cat si in orasele din zona. De asemenea, puteti obtine informatii turistice si de pe site-urile oficiale ale orasului sau ale obiectivelor turistice.

Harti -  La oficiile locale de turism puteti primi gratuit harti ale orasului si harti ale mijloacelor de transport in comun. De obicei, aceste harti va sunt oferite si de hotelurile la care va cazari.

Durata vizitei -  pentru a avea timp sa vizitati toate obiectivele importante este bine sa va rezervati 4-5 zile. Maximul ar fi de 7 zile, insa in aceasta perioada veti vizita chiar si obiectivele mai putin importante.

Transportul in Munchen

Aeroportul
Aeroportul din Munchen se numeste Franz-Joseph-Strauss. Este un aeroport foarte mare in care va puteti rataci cu usurinta. Toate terminalele si zonele importante din aeroport sunt semnalizate cu indicatoare. Aeroportul este situat la 30km de Munchen. Pentru a ajunge in Munchen cel mai usor este cu metroul S1 sau S8 in functie de locul in care doriti sa ajungeti. Drumul pana in centru dureaza aproximativ 37 minute. Cu autobuzul sau cu taxiul calatoria va dura cu aproximativ 10 minute mai mult.

Reguli de circulatie
In Munchen, limita de viteza este de 50 km/h. Este obligatoriu sa purtati centura de siguranta pentru toate locurile din masina. Copiii sub 12 ani nu au voie sa circule pe scaunul din fata. Inainte de a circula in Germania cu masina este bine sa consultati un ghid complet al regulilor de circulatie deoarece exista mici diferente fata de codul rutier din Romania.

Metroul
Harta metrou Munchen Metroul este principalul mijloc de transport in Munchen. Statiile de metrou sunt foarte dese si poti ajunge oriunde. Exista doua tipuri de metrou: U-Bahn care circula in interiorul orasului si S-Bahn care circula spre periferie. Harta metroului poate fi obtinuta de la orice centru de bilete. De asemenea, in fiecare statie exista harti complete (atat ale metroului cat si harti turistice). Metrourile “vorbesc”si in limba engleza in zonele turistice – statiile cu obiective turistice sunt anuntate in engleza.

Preturile pentru bilete si abonamente sunt destul de scumpe. Exista multe variante pentru abonamente pe mai multe zile. Consultati site-ul  MVV pentru mai multe detalii.

Banci

Bancile sunt deschise, de obicei, intre 8:30 – 16, de luni pana vineri. Filialele din aeroporturi au program prelungit.

Schimbul valutar se poate face atat la banci cat si la casele de schimb existente (acestea ofera un curs de schimb mai bun). Exista si bancomate de schimb valutar insa acestea au, de obicei, comisioane foarte mari. Gasiti aceste bancomate in centru si in apropierea obiectivelor turistice mari.

Alte informatii

Internetul
Veti gasi putine hot-spoturi wi-fi. Acestea sunt, in general, semnalizate. Majoritatea hotelurilor ofera internet wireless contra-cost. Exista si hoteluri care ofera internetul in pretul de inchiriere al camerei. Exista multe hot-spoturi platibile cu cardul. Dupa ce va conectati, sunteti redirectionat automat catre pagina de plata, insa de cele mai multe ori internetul este foarte scump (5 euro ora sau 5 euro / 10 MB).

 

Lasa un comentariu »

*