Cetatea Vaticanului

Laurentiu 5 martie 2012 0
Cetatea Vaticanului
  • Informatii
  • Facilitati
  • Interactivitate
  • Atmosfera
  • Pret

Vaticanul este cel mai mic stat din lume, avand numai 50 hectare si o populatie de aproximativ 550 de persoane. Majoritatea cetatenilor Vaticanului sunt persoane ce lucreaza in interiorul cetatii. Statul este condus de catre Papa care are autoritate suprema executiva, legislativa si judecatoreasca.

Teritoriul Vaticanului a fost inscris in patrimoniul UNESCO in anul 1984.

Vaticanul reprezinta unul din cele mai vizitate obiective turistice din Italia. Un tur complet al Vaticanului care include muzeul, piata San Pietro, Capela Sixtina, si Basilica Sf. Petru poate dura pana la 5 ore si poate avea un cost maxim de 80 Euro, in functie de beneficii, insa este un tur pe care trebuie sa il luati in excursia in Roma. Tururi cu ghid pot fi achizitionate de pe internet la preturi mai bune decat cele de la fata locului. De asemenea, achizitionand un astfel de tur aveti asigurata intrarea directa, fara sa mai pierdeti timpul la coada (coada poate dura 2-3 ore in unele zile).

Principalele Atractii

Muzeul Vatican - Un loc incarcat de istorie. Veti vedea in acest loc, in general, obiecte de arta. Dar veti vedea si incaperi ale fostilor papi si sali cu o importanta insemnatate istorica.

Capela Sixtina -  Aceasta este capela pictata de Michelangelo. Plafonul pictat este una din cele mai spectaculoase opere de arta din lume.

Piata San Pietro –  Piata din fata basilicii San Pietro. Este o piata perfect simetrica, in marginile careia se afla amplasate fantani arteziene spectaculoase. In piata au loc procesiunile in aer liber. Obeliscul din centrul pietei este adus din Alexandria.

Basilica San Pietro -  La intrare uimeste marimea acestei basilici si complexitatea lucrarilor de arhitectura. Aici este expusa sculptura lui Michelangelo, Pieta, care este protejata de un perete de sticla incepand cu anul 1972 cand a fost atacata de un barbat. In urma atacului nasul si degetele Fecioarei au fost distrus.

Site:  http://www.vatican.va/

Program Vizitare:  Diferit, in functie de perioada

Lasa un comentariu »

*