Informatii Utile

Roma

Planificarea calatoriei in Roma

Roma poate fi vizitata pe tot parcursul anului insa perioadele cele mai potrivite sunt cele de primavara si de iarna cand temperaturile sunt perfecte (20-30 grade). In luna august este foarte cald, aceasta fiind o luna de evitat. In aceasta luna Roma este pustie deoarece locuitorii pleaca in concedii. O mare parte din magazine si restaurante sunt inchise in aceasta perioada.

Informatii turistice  se pot obtine de pe site-urile oficiale ale Romei si ale Vaticanului dar si site-urile unor obiective turistice. De asemenea, puteti obtine informatii si de la centrele turistice din zona. In timpul zilei, mare parte din persoanele intalnite pe strada sunt turisti asa ca nu va asteptati sa obtineti foarte multe informatii pe strazi.

Harti -  harti turistice se pot achizitiona de la orice chiosc de ziare. Este indicat sa plecati cu o harta si cu un ghid turistic inca din Romania. In Roma nu se ofera harti gratuite asa cum se intampla in alte orase turistice.

Durata vizitei -  pentru a avea timp sa vizitati toate obiectivele importante este bine sa va rezervati 5 zile. Maximul ar fi de 7 zile, insa in aceasta perioada veti vizita chiar si obiectivele mai putin importante.

Transportul in Roma

Aeroportul
Aeroportul pe care aterizeaza cele mai multe curse turistice in Roma se numeste Ciampino. Acesta este un aeroport mai mic, pe care se realizeaza zborurile narionale si europene. Este situat la 15 km in sudul orasului. Legatura cu centrul se face prin autobuze care pleaca din jumatate in jumatate de ora. Autobuzele opresc, in mare parte, la gara centrala. Puteti achizitiona biletul din aeroport sau puteti face o rezervare online. Pana in centru veti face aproximativ o ora, in functie de conditiile de trafic.

Reguli de circulatie
In Italia, limita de viteza in localitate este intre 30-50 km/h 80-110 km/h in afara localitatilor. Atentie la scutere in Roma. Sunt foarte multe, iar mare parte din soferi nu respecta toate regulile de circulatie. Strazile sunt foarte inguste, de aceea vor exista probleme cu parcarea.

Transportul in Comun
Daca sunteti cazat in zona obiectivelor turistice, nu veti avea nevoie de transport in comun. Roma este un oras istoric asa ca la fiecare colt veti gasi ceva interesant de fotografiat. Luati Roma la picior, fara metrou sau autobuze. Metroul are 2 linii care sunt utilizate, in general, pentru periferii. Autobuzele circula si ele in toate directiile. Biletele de autobuz se cumpara de la chioscurile de ziare sau de la automatele din statii. Taxati biletul la urcarea in autobuz. Biletul este balabil timp de 75 minute pe orice autobuz.

Alte informatii

Bancile
Moneda oficiala in Italia este Euro. Este indicat sa ajungeti cu Euro in Italia deoarece putine case de schimb vor schimba lei. Puteti utiliza un card de pe care sa faceti extrageti insa aveti grija la comisioanele de schimb valutar. In cazul in care doriti sa faceti un schimb valutar, apelati intotdeauna la banci deoarece va vor oferi un curs mai bun.

Internetul
Veti gasi multe hotspot-uri WiFi in Roma. Majoritatea vor fi amplasate in hoteluri sau restaurante, insa este posibil sa gasiti unele si in apropierea obiectivelor turistice.

Lasa un comentariu »

*