Palatul Buckingham din Londra

Laurentiu 20 martie 2012 0
Palatul Buckingham din Londra

Palatul Buckingham este resedinta principala din Londra a monarhilor britanici.

Situat in Orasul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat si pentru cazarea invitatilor regali. A fost centrul social al poporului britanic in timpuri de bucurie sau criza.

Initial cunoscut drept „Casa Buckingham”, cladirea care formeaza partea principala a palatului de astazi a fost o casa construita pentru Ducele de Buckingham in 1705, pe care a Regele George III-lea a cumparat-o im 1761ca o resedinta privata pentru Regina Charlotte, si a fost cunoscuta drept „Casa Reginei”. De-a lungul secolului XIX-lea a fost marita, in principal de arhitectii John Nash si Edward Blore, formand cele 3 colturi din jurul curtii centrale. Site oficial

Palatul Buckingham a devenit oficial Palat Regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Reginei Victoria in 1837, fiind primul monarh care a avut resedinta permanenta aici. Ultimele modificari structurale au fost facute la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, incluzand fatada estica a palatului care cuprinde bine-cunoscutul balcon de unde Familia Regala saluta multimile din Piata Victoria. Totusi Capela palatului a fost distrusa bombele germane in Cel de-al doilea razboi mondial. In locul capelei a fost construita Galaria Reginei care a fost deschisa publicului in 1926.

Interioarele originiale de la inceputul secolului XIX, multe din care inca exista, includ folosirea pe scara larga a foarte coloratei scangliola, albastru lapis si roz la sfatul lui Sir Charles Long.Regele Eduard VII-lea a supervizat o parte din redecorari.

Incaperile de stat, folosite in ceremonii oficiale si de stat sunt deschise publicului in fiecare an in August si Septembrie, ca parte a Deschiderii de vara a Palatului. Uneori palatul este denumit colocvial ca „Buck House”.

Cum ajung?

Metrou: Statia Victoria, Statia St.James’s Park sau Statia Green Park.

Program Vizitare:

Camerele de Stat:
Zilnic intre 31 Iulie – 29 Septembrie intre 9:45 – 15:45.
Schimbarea Garzilor: zilnic, la ora 11:30 atunci cand vremea permite.

Preturi Bilete:

Camerele de Stat
Adult 15.5 Lire;
Copii sub 17 ani: 8.75 Lire;

Camerele de Stat, Galeria Reginei si Grajdurile Regale
Adult: 28.5 Lire;
Copii sub 17 ani: 16 Lire;

Lasa un comentariu »

*