Westminster Abbey din Londra

Laurentiu 20 martie 2012 0
Westminster Abbey din Londra

Abatia Westminster este biserica cea mai cunoscuta din Londra. Constructia sa a inceput in secolul XI. Este mormantul majoritatii regilor si reginelor engleze, dar si a mai multor oameni celebri. Coltul poetilor aduce onoruri scriitorilor Regatului Unit. Aproape toate incoronarile monarhilor englezi au avut loc in aceasta abatie.

Adevaratul nume al catedralei este “Biserica colegiala a Sfantului Petru”. Abatia este inclusa in patrimoniul mondial al UNESCO.

Westminster Abbey este cea mai veche si mai faimoasa dintre catedralele din Londra. Acolo a fost un locas de cult inca din secolul al VII-lea, cand conform legendei, Sf Petru a fondat o biserica care purta numele lui. Cladirea actuala este rezultatul reconstructiei care a fost inceputa de Henry III in 1245, apoi continuata in 1745. Multi monarhi englezi au fost incoronati in Abbey de la incoronarea lui Harold al II-lea in 1066, iar biserica adaposteste mormintele multor regi si regine incluzand Elizabeth I; Mary, Regina Scotie si Henry VII, cuprinde si morminte de poeti, polticieni si eroi de razboi, printre care “Soldatul Necunoscut”, care a luptat in primul Razboi Mondial. Dar aceasta catedrala este si locul unde Ducele si Ducesa de Cambridge s-au casatorit pe 29 aprilie 2011.

Cum ajung?

Westmister Abbey este situata vis-a vis de Parlamentul din Londra.

Program Vizitare:

Luni – Marti: 9:30 – 15:30
Miercuri: 9:30 – 18:00;
Voi – Vineri: 9:30 – 15:30;
Sambata: 9.30am – 13.30;

Preturi Bilete:

Adulti: 12 Lire;
Copii, batrani, studenti: 9 Lire;

Lasa un comentariu »

*