Iarna in Munchen – 10.02.2012

Laurentiu 22 februarie 2012 0
Iarna in Munchen – 10.02.2012

Acesta a fost al doilea OneDay Visit al anului. A fost vorba de o deplasare in interesul muncii pe care am reusit sa o combin cu placerea :) .

Zborul Bucuresti – Munchen

Ne-am imbarcat la ora 08:25 insa am avut o intarziere de jumatate de ora la decolare din cauza aglomeratiei de pe aeroportul din Munchen (sau, cel putin, asa ni s-a spus). Am recuperat mare parte din timpul pierdut insa deasupra Munchenului am survolat timp de peste jumatate de ora.

munich_plane

In foto de mai sus sunt informatiile care ne erau prezentate in timpul zborului. Cam racoare acolo, sus.

Am aterizat in Munchen la ora 10:15 (aterizarea era programata la ora 09:35) si m-am indreptat rapid catre iesirea din aeroport, spre metrou. In aeroport exista foarte multe indicatoare care te ghideaza fara probleme unde vrei sa ajungi. La intrarea in statia de metrou exista o casa de bilete.

Am luat un bilet pentru o zi care m-a costat 11 Euro (incluzand  transferul aeroport-Munchen-aeroport). Atentie dupa ce cumparati un bilet. Acesta trebuie compostat. Daca este vorba de un abonament, il compostati o singura data dupa care intrati fara griji. Daca este bilet, trebuie sa compostati de fiecare data. Compostatoarele sunt amplasate la intrarea in incinta metroului. Nu veti trece prin bariere, deci e posibil sa uitati (am patit-o).

Am luat in continuare metroul S8 pentru ca era metroul care ajungea mai repede in zona in care aveam nevoie. Am asteptat maxim 7 minute aparitia metroului. Un metrou circula cam la 15 minute, deci nu va faceti griji ca veti astepta prea mult. Drumul pana in centru dureaza maxim 45 minute deci este timp suficient sa consultati un ghid turistic sau sa va faceti planul pentru ziua respectiva.

Avand nevoie sa ajung la centrul expozitional Messe (U2, in estul orasului), am coborat la statia Leuchtenbergring. Este o statie in ca ajung doar metrourile S care vin ceva mai rar. Aveam nevoie de S4 si am asteptat 17 minute pana a venit. Atentie insa, Metrourile U circula mult mai des, deci este o solutie mai buna sa mergeti pana intr-o zona in care aveti acces la U, mai ales daca afara sunt -10 grade. In afara centrului, statiile S-ului sunt la suprafata.

Am ajuns la Messe cu aproape o ora intarziere fata de planul initial facut in Romania.  Aici am participat ca trade-visitor la un targ international de bijuterii. M-a uimit faptul ca la intrate mi s-au oferit gratuit un layard inscriptionat pentru a-mi pune tichetul de intrare. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa beau un suc si sa mananc o prajitura pentru a-mi recapata fortele inainte de a incepe turul. Am observat preturile mult mai mari decat de obicei. Fiind vorba de un targ dedicat oamenilor de business, preturile se pare ca erau ceva mai mari. Am facut ce aveam de facut in interiorul targului si la ora 15 am plecat catre Marienplatz (centrul turistic al Munchenului).

ciolan afumat in munchen

Am facut o plimbare scurta prin centru, prin zapada (de fapt zapada nu prea era). Am dat o tura pe la comerciantii ambulanti in cautare de curmale proaspete (pe care le-am si gasit la 7 Euro / kg) dupa care m-am indreptat catre Hofbrauhaus ca sa mananc. Am mancat un ciolan crocant la rotisor si, chiar daca nu sunt un mare bautor de bere, am comandat si o bere nefiltrata la 0.5 litri. Aceasta chiar imi place. Mancarea si bautura au venit foarte repede insa desertul (strudel de mere) nu a mai venit… A uitat de el, probabil. L-am comandat din nou si de aceasta data mi l-a adus in 2-3 minute. Totalul de plata a fost de aproximativ 20 Euro. Pare destul de mult insa merita :) .

In imaginea alaturata este o fotografie a mesei :) . Nu este o imagine de calitate. Nu am putut cara dupa mine camera. Gogoloiul ala galben este ceva din gris amestecat cu malai, sau ceva de genul acesta. Are o textura ciudata insa dupa jumatate deja te saturi si renunti la el.

De aici am mai facut o plimbare prin Marienplatz in cautare de baby-kiwi insa nu am gasit asa ca am plecat spre aeroport.

Apoi a urmat zborul spre Romania care s-a desfasurat, de aceasta data, fara peripetii. Am ajuns la timp in Romania.

Este intotdeauna o placere as vizitez Munchen-ul. A devenit unul din orasele mele favorite. Aceasta a fost a patra vizita acolo. Nu stiu exact ce ma atrage la acest oras. Devine plictisitor dupa 2-3 zile insa, probabil, ma atrage mancarea de la Hofbrauhaus si modul lor de a fi. Distractia de pe strazi, spectacolele organizate ad-hoc, animatorii care asteapta un banut pentru a incepe sa se miste si, nu in ultimul rand, fructele proaspete si castanele coapte.

Lasa un comentariu »

*