OneDay Visit in Istanbul

Laurentiu 7 martie 2012 0
OneDay Visit in Istanbul

Prima deplasare a anului 2012 am facut-o catre Istanbul pe 12 ianuarie. A fost o deplasare de lucru, deci partea turistica a fost redusa drastic.

Am plecat din aeroportul din Bucuresti dimineata la ora 7 iar la ora 8:30 eram deja in aeroportul din Istanbul. Am luat metroul dupa care am schimbat cu tramvaiul si am ajuns in zona Marelui Bazar, zona in care aveam de rezolvat cateva probleme. Primul lucru pe care am vrut sa il fac dimineata la ora 9 a fost sa iau micul dejun insa, din pacate, micul dejun in oras inseamna savurarea unei ciorbe sau a unui mix de ciorbe. Am refuzat politicos si am plecat catre un Mc Donalds unde m-am gandit ca pot sta la caldura in timp ce beau un suc timp de 1-2 ore :) .

Am ajuns in fata insa acesta era inchis. Pana la urma am gasit un fel de pariserie deschisa, mi-am luat o  mini-pizza si o apa si am asteptat facandu-mi planul pentru ziua respectiva. Dupa vreo jumatate de ora m-am dus si am rezolvat treburie dupa care m-am plimbat putin prin Marele Bazar. La final, inainte de a pleca spre aeroport, mi-am satisfacut poftele culinare :) . Am mers la un restaurant din zona unde, spre surprinderea mea, unul din chelneri m-a recunoscut. Mai fusesem acolo in octombrie 2011.

Am mancat un kebab si un kunefe, am luat si ceva la pachet pentru cei din tara si am plecat incet spre aeroport. Pe drum am mai facut opriri si mi-am cumparat un coctail de fructe si un porumb copt.

La aeroport am intampinat mici probleme. Sistemul in aeroportul din Istanbul este destul de ciudat pentru ca se face un control inclusiv la intrare. Deci vei avea surpriza ca va trebui sa iti treci bagajele si sa iti golesti buzunarele de 2 ori. Bineinteles ca daca exista o problema, cei din aeroport nu vorbesc romana. Engleza nici atat. Deci trebuie sa te intelegi cu ei prin semne.

Pana la urma am reusit sa trec de toate controalele si m-am imbarcat cu destinatia Romania unde am aterizat o ora si jumatate mai tarziu.

Lasa un comentariu »

*