Informatii Utile

Barcelona

Planificarea Calatoriei in Barcelona

Barcelona este un oras perfect de vizitat primavara sau toamna. In cursul verii temperaturile sunt foarte mari iar umiditatea este crescuta. Avand in vedere ca majoritatea obiectivelor turistice din Barcelona sunt in aer liber, veti avea o problema daca va planificati vizita intr-o perioada calduroasa. Verificati conditiile meteo inainte de planificare.

Clima  este mediteraneana cu veri lungi si temperaturi mai mari decat la noi. In timpul iernii temperaturile minime sunt de 6 grade. Pe timpul verii, temperaturile pot atinge 40 grade.

Informatii turistice se pot obtine de la centrul turistic situat in Placa de Catalunya. Personalul centrului este vorbitor de limba engleza.

Harti – puteti obtine harti turistice ale orasului de la hotelul la care va cazati sau de la centrul turistic amintit mai sus.

Durata vizitei –  Barcelona este un oras in care nu te poti plictisi. Exista foarte multe obiective turistice. Durata minima pentru o vizita decenta este de 7 nopti. Daca iti rezervi o vacanta mai scurta, va trebui sa grabesti pasul intre obiective si nu te vei bucura cu adevarat de toate minunatiile.

Transportul in Barcelona

Aeroportul
Aeroportul din Barcelona (unul din ele) se numeste El Prat. Acesta este situat la 12 Km de centrul orasului. Pentru a ajunge in centrul orasului de la aeroport puteti utiliza autobuzul denumit Aerobus. Acesta pleaca la fiecare 12 minute si face diferite opriri pe traseu. Capatul de linie este la Placa de Catalunya. O alta varianta o reprezinta trenurile RENFE care circula la fiecare jumatate de ora. Taxiul de la aeroport pana in centrul orasului poate costa in jur de 18 Euro.

Metroul
Magistrala de metrou din Barcelona are 5 linii. Metroul este usor de utilizat si acopera aproximativ toate zonele. In weekend, metroul circula pana la ora 2 noaptea.

Bancile
Moneda oficiala in Barcelona este Euro. Este indicat sa ajungeti cu Euro in tara deoarece nu veti gasi foarte multe case de schimb disponibile sa schimbe Lei. Banzile sunt deschise in zilele lucratoare intre 8 – 14. Bancile ofera, de obicei, cursuri valutare mai bune decat casele de schimb. Totusi, este indicat sa verificati cursurile, deoarece pot fi diferente foarte mari de la o banca la alta.

Lasa un comentariu »

*