Informatii Utile

Istanbul

Planificarea Calatoriei in Istanbul

Lunile cele mai bune pentru o vizita in Istanbul sunt mai, iunie si septembrie. Atunci temperaturile sunt moderate si vremea este placuta. De asemenea, numarul turistilor este mai mic in aceste luni. In lunile noiembrie si februarie preturile la cazare si in magazine sunt mult mai mici, insa in acele perioade puteti avea parte de zile ploioase.

Clima – verile sunt lungi si uscate, cu temperaturi de 25-40 grade. Iernile sunt umede si reci, cu temperaturi intre 2-8 grade. Pe timpul iernii, vantul este cel care da impresia de temperaturi mult mai mici.

Informatii turistice se pot obtine de la  oficiile de turism amplasate in Istanbul dar si de la hotelurile la care va cazati.

Harti –  La oficiile locale de turism puteti primi gratuit harti ale orasului si harti ale mijloacelor de transport in comun. Unele hoteluri va pot oferi gratuit aceste harti. La hotelurile de peste 3* veti gasi aceste harti in camera, in momentul in care va cazati.

Durata vizitei –  Durata optima de vizita in Istanbul este de 5 zile. Veti avea timp sa vizitati toate obiectivele importante, sa faceti un tur al Istanbulului, sa faceti o croaziera pe Bosfor dar sa acordati si o zi de cumparaturi in Marele Bazar.

Transportul in Istanbul

Aeroportul
In Istanbul exista doua aeroporturi: Ataturk International, aeroport situat pe partea europeana, la 24 km vest de oras si Sabiha Gokcen, aflat la 50 Km, in partea asiatica. Calatorind cu avionul, veti ateria pe aeroportul Ataturk de unde aveti mai multe mijloace de transport pentru a ajunge in centrul orasului. Cel mai rapid, ieftin si usor este sa luati metroul. In 30-45 minute veti ajunge la Sultanahmet de unde veti putea lua tramvaiul in orice directie..

Reguli de circulatie
Traficul in Istanbul este haotic. Este bine sa evitati inchirierea unei masini deoarece locurile de parcare sunt foarte putine iar traficul este foarte aglomerat. Regulile de circulatie sunt asemanmatoare celor din Romania.

Alte Informatii

Banci
Moneda oficiala in Turcia este Lira Turceasca insa in cele mai multe magazine veti putea achizitiona bunuri si in Euro sau Dolari Americani. In unele cazuri este chiar mai bine sa utilizati ?Euro sau Dolari. In Marele Bazar puteti negocia cursul de schimb si puteti obtine un curs mai bun la achizitionarea in Euro.

Puteti schimba Euro sau Dolari in Lire Turcesti la casele de schimb valutar aflate in tot orasul. Evitati, totusi, casele aflate foarte aproape de obiectivele turistice pentru ca acestea vor oferi un curs mai mic.

Internet
Unele hoteluri ofera acces la internet WiFi insa doar cu utilizator si parola. In oras veti gasi foarte putine hotspoturi deschise pe care le puteti accesa. In cazul in care aveti nevoie de internet, puteti sa va activati serviciul de Roaming, sau puteti intreba hotelul daca ofera internet contra-cost.

Lasa un comentariu »

*