Marele Bazar din Istanbul

Laurentiu 6 martie 2012 0
Marele Bazar din Istanbul
  • Informatii
  • Facilitati
  • Activitate
  • Atmosfera
  • Pret

Marele Bazar reprezinta cel mai mare centru comercial din Istanbul. Puteti gasi in interiorul bazarului orice, de la haine pana la condimente. Bazarul a fost fondat in 1461 iar in interiorul lui se aflau, pe langa magazine, restaurante, depozite si o camera pentru oaspeti, o moschee, o baie si o scoala.

Bazarul a fost distrus de cateva ori de cutremur sau incendiu insa de fiecare data el a fost reconstruit.

Marele bazar include 60 de strazi si 5000 de magazine si atrage zilnic peste 300.000 vizitatori. Este cunoscut in special pentru bijuterii si magazinele de pielarie. Strazile din interiorul bazarului grupeaza tipuri de magazine. Strada principala, cea mai larga, este strada dedicata bijuteriilor. Din vitrine vor straluci zeci de bijuterii din aur si argint.

Este o traditie sa negociati pretul in Marele Bazar. Pretul initial pe care il veti primi este doar un punct de plecare putand sa ajungeti in unele cazuri la un pret pe jumatatea aceluia.

Inainte de a intra in bazar trebuie sa stiti exact ce doriti sa cumparati si care este valoarea reala a produselor pentru a sti cum si pana unde sa negociati cu vanzatorii.

Bazarul este deschis zilnic, intre 9 – 19:00. Magazinele din jurul bazarului  au uneori program prelungit.

Lasa un comentariu »

*